Barion Pixel Skip to main content

Halmai Judit & Podpácz Dorottya

MY SPICY CUP, A STORY

Véletlenek nincsenek, de vannak sorszerű találkozások. Ilyen találkozás volt a miénk. A közös szenvedélyek, a fűszerek és a kávé inspiráltak bennünket arra, hogy ezt a két világot belevarázsoljuk egy csészébe. A kávézó évek óta küzdött az ízesítés témakörével, a fűszercég második generációja pedig pont mert nagyot álmodni.  Az egymásra találás olyan jól sikerült, hogy a létező piaci igényre, meg is adta a választ. Ez az igény a kávézás élményének további fokozása, egészségesen, adalékanyagoktól mentesen, a legmagasabb minőségben.

Éjszakákon át kísérleteztünk, hogy megtaláljuk a különleges ízkombinációkat, a jó arányokat, annak érdekében, hogy valami igazán extrát kínálhassunk. Sok szempontnak kellett megfelelni, és pont kilenc hónapba telt, mint egy gyermek születése.

Piaci innovációnk fűszerélményt kínál, életérzéssel. A merész és formabontó ízvilágok mindegyike egy-egy sajátos karakterrel bír. Kollekciót építünk, ahol a termékcsalád minden eleme egyedülálló módon fűszerezi a kávét, tejet egy csipet életérzéssel, amellyel feldobhatjuk a mindennapjainkat, a hangulatunkat, attól függően mire vágyunk.

Az egészet úgy vittük végig, mintha magunknak csinálnánk.

Egyedülállóság

Hozzánk hasonlóan a kávézást sokan éljük meg egyfajta énidőként, amely messze túlmutat a megfelelő mennyiségű és minőségű koffein bevitelén. Nálunk a hangsúly az élményén van, hiszen a My Spicy Cup kávéfűszer-kollekció egyedüli módon 100%-ban valódi illatokkal, ízekkel fűszerezi meg csészénket, így teszi még teljesebbé az életünket.

Az egyes keverékek tudatosan úgy lettek összeállítva, hogy jelentős élettani hatással járuljanak hozzá az immunrendszer egészséges működéséhez. Mindegyik termék vegán, finomított cukormentes, adalékmentes fűszerkeverékek, ahol kiemelt szempont volt, hogy az ízesítés kihozza a fűszerek karakterisztikáját, ugyanakkor meghagyja a kávé ízének érvényesülését.

A választék jelenleg 7 ízből áll és mindegyik tökéletesen megfelel bármilyen egészségtudatos üzleti koncepciónak. A hosszú műhelymunka eredményeként született fűszerválaszték tökéletesen illik a professzionális kávézók kínálatába, de ugyanígy alkalmas az otthoni használatra is, azaz a kávézókban megismert élmény otthon is reprodukálható. Azt szeretnénk, hogy az izgalmas ízekkel játszó, innovatív fűszerkompozíciók nem csak a megszületés helyén, a Csillaghegyi Megálló kávézóban hódítsák meg a vásárlókat, hanem a magyar és külföldi gasztronómia-kedvelő társadalom számára is megmutassa mitől tud többet, miben más.

A alkotói folyamat közben megszületett egy új piaci fogalom a „SPICE LATTE” vagyis kávé nélkül is élvezhetjük a különleges fűszereket illatát, élettani hatásait a forró, gőzölt tejes italban.

Jövőkép

A különleges megoldások, az egészséges összetevők és az egyedi ízkombinációik inspirálnak bennünket. Signiture fűszerkeverékeinken keresztül szeretnénk megmutatni, hogy a fűszereknek hányféleképp van helye az életünkben, hogy a kevés is lehet sok, és az egyedi is lehet elérhető. Középtávon további termékkategóriák fejlesztését tervezzük, magasszintű gasztronómiai élményt nyújtva az erre nyitott hazai és külföldi közönségnek. Rengeteg ötletünk van.

Védjegyünknek tartjuk az alkotás, az innováció, a minőségi „tiszta” alapanyagok iránti elkötelezettséget és a fűszerek iránti szenvedélyünket.

Fenntarthatóság

A márka alapító kávézója, a Csillaghegyi Megálló kávézó, amely Felelős Gasztrohős, és egyben Fenntartható Kávézó, Dining Guide közönség díjas hely.

A fűszerek csomagolásának tervezésekor az alapító-gyártó Fűszerbár fűszermanufaktúra különösen nagy gondot fordított a környezetvédelmi szempontokra, ezért többször használatos aromatartó fémdobozkákban, valamit papírzacskókban érhetők el a termékek.

Termékeink hazai munkaerővel, hazai üzemben készülnek.